Swisslog Logo
Swisslog är en global koncern som levererar logistiklösningar för lager, distributionscentraler och sjukhus. Huvudkontoret ligger i Schweiz och har ca 2.500 anställda i mer än 20 länder och kunder i mer än 50 länder. Swisslog är en del av KUKA-koncernen och tillsammans är vi världsledande när det gäller automationslösningar. Läs mer på www.swisslog.com och se klipp på http://www.youtube.com/user/SwisslogWDS

Swisslog Pallet Technology Center i Boxholm utvecklar, producerar och levererar vi automatiska staplingskranar (Vectura), transportörer (ProMove) och skyttelsystem (Powerstore) inklusive PLC- och PC-baserade styrsystem. Tillsammans med våra systerföretag kan vi inom organisationen kombinera och leverera olika produkter och system för att matcha varje enskild kunds behov. Vi arbetar projektorienterat vilket innebär många spännande utmaningar och anpassningar. Just nu pågår många kundprojekt, samtidigt som det satsas på utveckling av nya produkter och lösningar. Antalet medarbetare i Boxholm är ca 250 personer.

Våra produkter

Vectura Pallet Crane
utvecklas, designas och produceras i Boxholm. Vår kranfamilj består av kranar på upp till 50 meter som produceras i moduler om 10 meter. Se mer på http://www.youtube.com/watch?v=71gL1FF1H2E

ProMove Pallet Conveyor System utvecklas och designas i Boxholm, produceras i Boxholm och Kunshan, Kina. Se mer på http://www.youtube.com/watch?v=hnH4ElDXkOk

Powerstore Pallet Shuttle System är vår senaste produkt. Utvecklas, designas och produceras i Boxholm. Se mer på https://www.youtube.com/watch?v=i4zw9124BGE
Vi söker

Electrical Designer

till vår avdelning Design & Development

OM TJÄNSTEN

På Swisslog i Boxholm har vi en stor designavdelning som består av mekanikkonstruktörer, elkonstruktörer, mjukvaruingenjörer samt tekniska resurser med specialisering inom områden som standard och norm, beräkning, dokumentation mm. All utveckling och konstruktion av våra produkter sker i Boxholm.

Som elkonstruktör hos oss kommer du att arbeta med konstruktion av automationssystem, t ex conveyorsystem, höglagerkranar och skyttelsystem. Arbetet sker främst i EPLAN P8 som är vårt huvudsakliga ritverktyg. I rollen som elkonstruktör arbetar du framför allt i kundprojekt men också i utvecklingsprojekt med syfte att utveckla nya eller förbättrade produkter. Vi arbetar alltid kundanpassat vilket ställer dig inför nya och spännande utmaningar.

Arbetet innebär:
- Att vara delaktig i tidigt offertarbete under säljfasen.
- Framtagning och underhåll av tekniska underlag
- Utredningsjobb och sammanställning av underlag för kalkyler.
- Teknisk support internt, framför allt till vår sälj- och produktionsavdelning.
- Att delta i riskanalyser och framtagning av funktionsbeskrivningar.

Då vi har kunder i hela världen kan tjänsten innebära ett visst resande.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot el/automation eller motsvarande kunskaper från arbetslivet. Du har utöver detta några års konstruktionserfarenhet, helst mot industriella maskiner och vi ser gärna att du har arbetat brett som konstruktör. Det är mycket starkt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med riskanalyser eller standarder och normer. Det är även meriterande med kunskaper inom konstruktionsprogrammen EPLAN. 
  
Du har förmågan att arbeta strukturerat och fokuserat även när du har många parallella uppgifter och projekt igång samtidigt. Du uppskattar att arbeta självständigt men också att samarbeta och lösa problem tillsammans med andra. Det engelska språket hanterar du obehindrat i både tal och skrift och du har förmågan att anpassa din kommunikation till avsedd målgrupp.

DIN ANSÖKAN

Du söker tjänsten genom att klicka på "Ansök nu" nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 20 december 2020 men urval och intervjuer kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Eriksson på gustav.eriksson@swisslog.com eller 0142-55606 alternativt rekryteringsansvarig HR Anja Fransson på anja.fransson@swisslog.com eller 0142-55515.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Kontakt
Anja Fransson


Ansök nu!

Tillbaka till "Job Market"
9653091863381054
counter-image