Swisslog Logo
Swisslog är en global koncern som levererar logistiklösningar för lager, distributionscentraler och sjukhus. Huvudkontoret ligger i Schweiz och har ca 2.500 anställda i mer än 20 länder och kunder i mer än 50 länder. Swisslog är en del av KUKA-koncernen och tillsammans är vi världsledande när det gäller automationslösningar. Läs mer på www.swisslog.com och se klipp på http://www.youtube.com/user/SwisslogWDS
och https://youtu.be/oXaxUyc4YIc

Swisslog Pallet Technology Center i Boxholm utvecklar, producerar och levererar vi automatiska staplingskranar (Vectura), transportörer (ProMove) och skyttelsystem (Powerstore) inklusive PLC- och PC-baserade styrsystem. Tillsammans med våra systerföretag kan vi inom organisationen kombinera och leverera olika produkter och system för att matcha varje enskild kunds behov. Vi arbetar projektorienterat vilket innebär många spännande utmaningar och anpassningar. Just nu pågår många kundprojekt, samtidigt som det satsas på utveckling av nya produkter och lösningar. Antalet sysselsatta på Swisslog i Boxholm är ca 250 personer.

Våra produkter
Vectura Pallet Crane
utvecklas, designas och produceras i Boxholm. Vår kranfamilj består av kranar på upp till 50 meter som produceras i moduler om 10 meter. Se mer på http://www.youtube.com/watch?v=71gL1FF1H2E

ProMove Pallet Conveyor System
utvecklas och designas i Boxholm, produceras i Kina. Se mer på http://www.youtube.com/watch?v=hnH4ElDXkOk
  
Powerstore Pallet Shuttle System 
är vår senaste produkt. Utvecklas, designas och produceras i Boxholm. Se mer på https://www.youtube.com/watch?v=i4zw9124BGE
Vi söker nu

Mechanical Designer

till vår avdelning Design & Development

OM TJÄNSTEN

På Swisslog i Boxholm har vi en stor designavdelning som består av mekanikkonstruktörer, elkonstruktörer, mjukvaruingenjörer samt tekniska resurser med specialisering inom områden som standard och norm, beräkning, dokumentation mm. All utveckling och konstruktion av våra produkter sker i Boxholm.

Vi behöver nu förstärka vår konstruktionsavdelning med erfarna mekanikkonstruktörer som kan utvecklas till att hålla stora kundprojekt och delta i utvecklingsprojekt.

Arbetets innehåll:
- konstruktion av våra produkter: höglagerkranar, conveyorsystem och skyttelsystem
- utveckling av morgondagens produkter
- göra förstudier, analyser och ta fram tekniska beslutsunderlag
- jobba tvärfunktionellt för att ta fram konstruktionsunderlag till kundprojekt till kunder över hela världen.
- förbättra och vidareutveckla våra befintliga produkter.
  
Vår verksamhet har stor teknisk bredd vilket innebär att man som konstruktör får arbeta med allt från enkla standardkomponenter till avancerade mekaniska system. Vi använder främst NX och ibland AutoCad som verktyg för konstruktionsarbete. Arbetet i projektform innebär att man samarbetar med ett stort antal personer både internt och externt.

DIN PROFIL

Du har en ingenjörsexamen inom maskinteknik och har hunnit skaffa dig några års erfarenhet av konstruktion, gärna inom automatiserade maskiner och system. Du är van att arbeta med 3D-cadverktyg och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du uppskattar problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Du har god samarbetsförmåga och motiveras också av att arbeta självständigt. Ditt arbetssätt är strukturerat och fokuserat, även när du har många parallella uppgifter och projekt som pågår samtidigt.

DIN ANSÖKAN

Du söker tjänsten genom att klicka på "Ansök nu" nedan. Vi vill ha din intresseanmälan senast den 20 december 2020 men urval och intervjuer kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lena Löök på lena.look@swisslog.com eller 0142-55751 alternativt rekryteringsansvarig HR Anja Fransson på anja.fransson@swisslog.com eller 0142-55515.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Kontakt
Anja Fransson


Ansök nu!

Tillbaka till "Job Market"
9653091863381054
counter-image